Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Spálený, Jan
aktivní od roku 1970
  spalenyj.jpg
  obal alba Hotel štístko blues-členové ASPM

vynikající rockový a bluesový hudebník, skladatel a textař, bratr popového zpěváka Petra Spáleného. Vyhledávaný jako studiový hráč i partner pro mnohé hudební projekty. V r. 1986 založil skupinu ASPM (Amatérské sdružení profesionálních muzikantů), zaměřenou především na blues. První dvě samostatná alba obsahují zhudebněné verše Vítězslava Nezvala.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Edison , Supraphon 1978
Signál času , Supraphon 1979
Já se tě nevzdám , Supraphon 1982
Asi v tom bude nějakej háček , Supraphon 1985 ,
Blues pro Mr. Vaňka , Apollo Records 1992
Průhlednej chlap , Bonton 1995
...až srdce usedá , Lotos 1999
Má vina , Lotos 2002
Zahrada v dešti , Lotos 2007
Zpráva odeslána , EMI Czech Republic 2010

kompilace / živé nahr.:

Blues In Mind , Supraphon/Artia 1985
Panenko skákavá , EMI Czech Republic 2012 ,
Terčino milé údolí , Warner Music 2016

samplery apod.:

Festival autorského šansonu 1. , František Rychtařík 2007 ,

SP / EP:

spoluúčasti:

Pořádný blues ( ASPM ) , Supraphon 1986
Hotel Štístko blues ( ASPM ) , Supraphon 1989 ,
Vytopená dáma ( ASPM ) , Panton 1989
Havran ( ASPM ) , N.A.R. 1991
V klubu na Petynce 1990 (Live) ( ASPM ) , Sony Music/Bonton 1998 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 10.09.2017 www.Czechmusic.net