Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

AG Flek
aktivní od roku 1977
  agflek_archiv.jpg

jedna z nejzajímavějších skupin české folkové a folkrockové scény. Od čistého folku se s příchodem Vlasty Redla po r. 1984 posunuli k folkrocku; kolem roku 1996 se momentální obsazení AG Fleku (již bez zakladatelů Ivo Viktorina a Karla Markytána) v podstatě přeměnilo v doprovodnou skupinu Vlasty Redla, vystupující dále pod názvem Každý den jinak. Viktorin s Markytánem a Táborskou současně obnovují AG Flek v původní folkovější podobě.


Obsazení:

Karel Markytán  (1977-1992) , kytary, foukací harmonika, flétna, zpěv
Ivo Viktorin  (od r.1977) , kytary, klávesové nástr, zpěv
Blanka Drahošová-Táborská  (od r.1977) , zpěv, flétna
Josef Šobáň "Josef"  (od r.1977) , baskytara, zpěv, doprovodný zpěv
Zdeněk Hromádka  (1980-1982) , bicí
Vlasta Redl  (od r.1984) , zpěv, kytary, klávesové nástr
Radek Pastrňák  (1991-1992) , kytary, zpěv
Richard Kroczek ml.  (1991-1992) , bicí
Milan Nytra  (1991-1992) , klávesové nástr, zpěv
Jan Valendin  (od r.1999) , bicí, perkuse
Michael Vašíček, kytary, zpěv
Karel Macálka, kytary, zpěv
Lubomír Svatoš, housle, doprovodný zpěv
Milan Malina, cimbál, doprovodný zpěv
Oldřich Kučera, kontrabas, doprovodný zpěv
Milan Obdržálek, hoboj, doprovodný zpěv
David Burda, klarinet, flétna, citera, doprovodný zpěv
Miroslav Juračka, viola, doprovodný zpěv
Alice Holubová "Pokorná", zpěv
František Petržel, klarinet, doprovodný zpěv

Diskografie:

AG Flek , Panton 1983 ,
Dohrála Hudba , Venkov Records 1989 ,
Tramtárie , MUA 1991 ,
Waltz , BMG 1999

samplery apod.:

Gong 10 , Panton 1983
20 let Porty , Supraphon 1986
Porta 88 , Supraphon 1988
Folkové vánoce , Bonton 1990

SP / EP:

Naše stěny / Pro tebe , Supraphon 1982 ,
Carpe Diem / Dohrála hudba , Supraphon 1987

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 09.04.2014 www.Czechmusic.net