Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Betula pendula
aktivní od roku 1985
  betula.jpg

náladová alternativní hudba z počátku 90.let, založená na zvuku syntezátorů a el.kytary, s využitím prvků minimalismu. Velmi zajímavé texty Hany Kocourkové, ale např. i zhudebněné verše čínského básníka Lao-c´.


Obsazení:

Petr Schönweitz  (1985-1986)
Dalibor Pyš  (1985-1988) , housle
František Nejedlý  (1985-1988) , kytary, el.kytara
Jan Šoltis  (od r.1985) , zpěv, kytary, sekvencéry, citera, trubky, programování, bicí aut.
Vladimír Kudělka  (od r.1985) , klávesové nástr, baskytara, varhany, syntezátory

Diskografie:

Betula Pendula , Alter Ego 1990 ,
1994/1990 , Indies 1994 ,
1999 , Indies 1999 ,
Cesta , Galén 2017 ,

SP / EP:

Rock debut 3 , Panton 1988 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 13.01.2018 www.Czechmusic.net