Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Bílá, Věra
aktivní v letech: 1995 - 2018
  bila_v_m.jpg

romská zpěvačka, se skupinou Kale (=romsky "černá") předváděli vynikající romský folkrock. Pro svět hudebního byznysu ji objevila Zuzana Navarová, která jí pomohla s vydáním prvního alba. Nadějná kariéra Bílé skončila po několika letech pro její závislost na hracích automatech. Album (5) je pokusem o návrat do hudebního světa s větším důrazem na tradiční podání romského folklóru. Výkon Bílé je zde trochu ve stínu suverénní doprovodné rodinné kapely Giňovci, kvůli které album stojí za poslech.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

ROM-POP , BMG-Ariola 1996 ,
Kale kalore , BMG-Ariola 1998 ,
Rovava , 2001
Cigánsky plač , B&M 2002
Ake vrjama! , 2009 ,

samplery apod.:


Ukázka:



Poslední aktualizace 14.03.2020 www.Czechmusic.net