Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Bluesberry
aktivní od roku 1971
  bluesberry.jpg

známá pražská bluesová kapela z Hanspaulky, založená r. 1971 Petarem Introvičem. Hráli převážně cover verze známých bluesových a rock-n-rollových skladeb se satirickými texty, zaměřenými na denní problémy lidí v době komunismu.


Obsazení:

Petar Introvič  (od r.1971) , zpěv, foukací harmonika, kytary, akordeon
Peter Jurkovič  (od r.1971) , kytary, zpěv
Richard Dvořák "Šmarda"  (1974-1984) , klávesové nástr, klavír
Jiří Kredba  (od r.1974) , baskytara, zpěv, kontrabas
Mário Císař  (od r.1975) , kytary, zpěv
Martin Kraus  (1978-1984) , zpěv
Zdeněk Šolc  (1984-1985) , bicí
Ivan Dvořák "Šimpanz"  (do r.1984) , bicí
Jan Hrdlička, bicí, doprovodný zpěv

Diskografie:

Bluesberry , Panton 1987 ,
Pocem moje stará , Globus 1990 ,
Já to platím , Bonton 1995
Malostranská beseda live 25 let , Český rozhlas 1997
Josefína , Indies 2000
Blues je třeba , Levné knihy 2008
A tak jdou roky bluesový , Levné knihy 2011

samplery apod.:

Porta 82 , Supraphon 1983
Hanspaul City , SV Records 1991 ,

SP / EP:


Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 07.10.2018 www.Czechmusic.net