Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Burian, Jan
aktivní od roku 1972
  burian.jpg

skvělý folk-rockový písničkář, režisér a televizní moderátor. Pochází z hudební rodiny, jeho otec E.F. Burian byl proslulý avantgardní dramatik a hudebník, děd Emil byl operní pěvec, prastrýc Karel Burian byl světově proslulý operní tenorista. Jan vystudoval žurnalistiku na Karlově Univerzitě. Na počátku kariéry se proslavil jako polovina folkového dua Burian-Dědeček. Později spolupracoval s mnoha předními českými hudebníky (Dan Fikejz, Petr Skoumal, Vladimír Mišík, Alan Vitouš, Lubor Šonka). Jeho sólové nahrávky, přestože většinou pouze v úsporných aranžmá zpěvu s klavírním doprovodem, mají rockový drajv a melodickou invenci, která je řadí mezi nedoceněné klenoty českého písničkářství.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Hodina duchů , Panton 1989
Černý z nebe , Primus 1991
Poesie , Bonton 1994
Jenom zpívám , Indies 1997
Unavený válečník , Indies 2000
Zrcadlo , Indies 2002
Dívčí válka , Indies MG 2006
Muži jsou křehcí , Indies MG 2007
Dvanáct druhů samoty , Indies MG 2010
Jak zestárnout , Indies MG 2012
Jiná doba , Galén 2015
Improvizace , Galén 2017
Jihotaje , Galén 2017

kompilace / živé nahr.:

Dvacet let v Arše , Galén 2014

samplery apod.:

SP / EP:

Dětské dostihy , Panton 1986 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 09.12.2017 www.Czechmusic.net