Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

C&K Vocal
aktivní od roku 1969
  ckvocal.jpg

pražská vokální skupina založená roku 1969, umělecky i lidsky spřízněná s tehdejší rockovou avantgardou (pražské Flamengo, polská Anawa). Zejména první tři alba patří k nejlepším nahrávkám českého progresívního rocku vůbec. Helena Arnetová se pokusila i o sólovou kariéru, bohužel zůstalo pouze u dvou vydaných alb, byť vemi slušných. Na většině nahrávek C&K Vocalu se jako hosté podílejí mnozí špičkoví rockoví hudebníci.


Obsazení:

Luboš Pospíšil  (od r.1969) , zpěv
Helena Arnetová-Klimešová  (od r.1969) , zpěv, doprovodný zpěv
Jiří Cerha  (od r.1969) , zpěv, doprovodný zpěv
Ladislav Kantor  (od r.1969) , zpěv, vedoucí
Milena Červená  (od r.1969) , zpěv, doprovodný zpěv
Zdena Adamová  (1975-1976) , zpěv, doprovodný zpěv
Petra Janů "vl.jm. Jana Petrů"  (1976-1976) , zpěv
Zuzana Hanzlová  (od r.1976) , zpěv, doprovodný zpěv
Jiří Svěrák "Šlupka", zpěv
Lubor Šonka, zpěv, klavír
Hana Horká, zpěv, doprovodný zpěv

Diskografie:

Generace , Supraphon 1977 ,
Growing-up Time , Supraphon/Artia 1981 ,
Balada o Zemi , Supraphon 1985 ,
Cauza Krysař , Supraphon 1989 ,
Dada opera , Divadlo Labyrint 1992
Veslo a růže , MHS 1994 ,
Shakespeare-Sonety , František Rychtařík 1998
Vánoce s C&K Vocalem , Apollo Records 1999
Démoni a divoucí divy , Spojené náhody 2002 ,
Jeremiáš - 2 skladby pro výstavy , Indies Happy Trails 2007
Písně pašijové , Indies Happy Trails 2008
Sedmiranný blues , Indies Happy Trails 2013

kompilace / živé nahr.:

Generation (English Version) , Supraphon / Artia 1976 ,
Špejchar 1969-1991 ( Mišík, Vladimír ) , Supraphon 1993
Cesta svědomí , Supraphon 2005 ,
Jeremiáš , Indies Happy Trails 2009
Temné Slunce ( Kratochvíl, Martin ) , GAD Records [PL] 2014

samplery apod.:

Titanic , Supraphon 1977 ,

SP / EP:

Dívenka z duhy / ... ( Novák, Petr ) , Panton 1973
Konstelace / Mlýn (Mini jazz klub 5) ( Jazz Q ) , Panton 1976
Trambus / Zpověď ( Schelinger, Jiří ) , Supraphon 1976 ,
Džíny barvy kůže / Veteráni ( Pospíšil, Luboš ) , Supraphon 1979 ,
Hudba z roku nahlas/Vzpomínka na jednu venkovskou tancovačku ( Pospíšil, Luboš ) , Supraphon 1979 ,
Balada o zemi / Výlet , Supraphon 1982 ,
Obličej lásky / Znám cokoli , Supraphon 1982 ,
Roboti / Výčitky , Supraphon 1984 ,
Světe náš / Tance , Supraphon 1985 ,
Říkadla / Popěvek , Supraphon 1987
Zvolna / Sisyfova žena ( Arnetová, Helena ) , Panton 1989 ,

spoluúčasti:

Kráska a zvíře ( Novák, Petr ) , Panton 1975 ,
Vladimír Mišík / Etc… ( Mišík, Vladimír ) , Supraphon 1976 ,
Paprsky ( Vondráčková, Helena ) , Supraphon 1978 ,
Holubí Dante ( Prokop, Michal ) , Panton 1980
Já & my ( Janů, Petra ) , Supraphon 1982 ,
Kolej Yesterday ( Prokop, Michal ) , Panton 1984 ,
Evergreeny ze Semaforu 1 ( Suchý, Jiří ) , Panton 1987
Nic ve zlým, nic v dobrým ( Prokop, Michal ) , Panton 1987 ,
Všechno nebo nic ( Arnetová, Helena ) , Panton 1987 ,
Evergreeny ze Semaforu 2 ( Suchý, Jiří ) , Panton 1989
Snad nám naše děti ... ( Prokop, Michal ) , Panton 1989 ,
Evergreeny ze Semaforu 3 ( Suchý, Jiří ) , Panton 1990
V nijakém městě ( Arnetová, Helena ) , Panton 1990 ,
Nemilovaný svět ( Už jsme doma ) , Panton 1991
Uši ( Už jsme doma ) , Indies Records 1999

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 14.03.2020 www.Czechmusic.net