Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Modus
aktivní od roku 1968

v 70. - 80. letch nejoblíbenější slovenská poprocková skupina, po odchodu M. Žbirky a havárii M. Gombitové na počátku 80. let další improvizované sestavy již nenavazují na popularitu původního Modusu a skupina je postupně na výsluní popularity vystřídána Elánem.


Obsazení:

Tomáš Berka  (1968-1969) , klávesové nástr
Eugen Kratochvíla  (1968-1969) , klavír, saxofony
Gabriel Wertlen  (1968-1969) , baskytara
Ján Baláž  (1968-1974) , kytary, doprovodný zpěv, zpěv
Ľubomír Stankovský  (1968-1974) , bicí, zpěv, doprovodný zpěv
Miroslav Žbirka "Meky"  (1968-1980) , zpěv, kytary
Vladimír Kaššay  (1970-1973) , baskytara, doprovodný zpěv
Ján Lehotský  (od r.1972) , klávesové nástr, zpěv, vedoucí, klavír
Ľudovít Nosko  (1974-1976) , zpěv, baskytara
Karol Witz  (1976-1978) , kytary
Marika Gombitová  (1976-1980) , zpěv
Miroslav Jevčák  (1976-1980) , bicí
Viliam Pobjecký  (1977-1979) , kytary
Dušan Hájek  (1978-1980) , bicí, perkuse
Ladislav Lučenič  (1978-1980) , baskytara, kytary, doprovodný zpěv, zpěv, perkuse
Martin Karvaš  (1979-1980) , klávesové nástr
Cyril Zeleňák  (1979-1980) , bicí
Pavol Kozma  (1980-1980) , bicí
Anastasis Engonidis  (1981-1981) , baskytara, doprovodný zpěv
Marian Greksa  (1984-1985) , zpěv
Milan Vyskočáni "Vyskočko"  (1985-1985) , zpěv
Jiří Vana  (1985-1987) , kytary, doprovodný zpěv
Ivona Novotná  (1986-1988) , zpěv
Jozef Paulini  (1988-1988) , zpěv
Miroslav Šulc  (1988-1988) , kytary
Miroslav Valenta  (1988-1988) , klávesové nástr, doprovodný zpěv
Peter Palkovič  (1988-1988) , baskytara
Karol Morvay, bicí, zpěv
Jozef Hanák, foukací harmonika
Ján Hangoni, kytary, doprovodný zpěv, zpěv

Diskografie:

Modus , Opus 1979 ,
Balíček snov , Opus 1980
99 zápaliek , Opus 1981
Najlepšie dievčatá , Opus 1984 ,
Každý niečo hrá , Opus 1985
Vlaky s rokmi , Opus 1986
Friends , Opus 1987
ReGenerácia , Monitor / Warner Music 2018

kompilace / živé nahr.:

Zrkadlo rokov , Opus 1987
1977 - 1988 , Open Music 1995
Gold , Opus 2005

samplery apod.:

SP / EP:

Suzi / Starý pán , Opus 1972
Boľavé námestie / Ty vieš mama ( Gombitová, Marika ) , Opus 1977
Letná láska / Kráľ detských ciest ( Žbirka, Miroslav ) , Opus 1977
Letná láska / Kráľ detských ciest ( Žbirka, Miroslav ) , Opus 1977
Vyznanie / Malý veľký vlak ( Gombitová, Marika ) , Opus 1979
Svet stromov / Tajomstvo hier ( Gombitová, Marika ) , Opus 1980

spoluúčasti:

Doktor Sen ( Žbirka, Miroslav ) , Opus 1980


Poslední aktualizace 06.01.2019 www.Czechmusic.net