Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Yo Yo Band
aktivní v letech: 1975 - 2003
  yoyo.jpg
  titulní foto ke knize K.Jůzová-Yo Yo Band

skupina z bratří Tesaříků z Hanspaulky, vedle Babaletu největší propagátoři reggae u nás. Začátky kolem r. 1975 jako soulové vokální kvarteto. Na počátku 80. let považováni za novou vlnu, i když hrají převážně reggae, později s dalšími etnickými vlivy (zejména africkými a latinskoamerickými). Skupina prakticky končí roku 2003 po tragické smrti Vladimíra Tesaříka, i když oficiálně rozpuštěna nebyla a čas od času koncertuje. [Zdroj: kniha Kazi Jůzová-Yo Yo Band / národní umělci s černou muzikou]


Obsazení:

Ondřej Hejma  (1975-1981) , zpěv
Vladimír Tesařík  (1975-2003) , zpěv, klávesové nástr, perkuse, syntezátory, klavír, aranžmá
Richard Tesařík  (od r.1975) , zpěv, perkuse, conga, rytmické nástr.-ost.
Jindřich Malík  (1980-1985) , zpěv
Luděk Walter  (1981-1983) , zpěv
Miroslav Linhart  (od r.1981) , kytary, zpěv, perkuse, klávesové nástr, aranžmá, programování
Imran Musa Zangi  (od r.1987) , rytmické nástr.-ost., perkuse, conga, bonga
Roman Kubát "Bobick"  (od r.1987) , trubky, perkuse
Jan Mann "Kaj"  (od r.1987) , perkuse, rytmické nástr.-ost.
Pavel Razím  (od r.1995) , bicí, perkuse, rytmické nástr.-ost.
Jiří Šíma, zpěv, saxofony, syntezátory, klávesové nástr, programování, aranžmá, bicí, perkuse
Jiří Chlumecký, programování
Peter Pavlík, baskytara

Diskografie:

Velbloud, ten se má , Panton 1987 ,
Do bačkor ne , Panton 1988
Lehkou chůzí , BestIA 1990
Karviná , Bonton Music 1993
Dej mi prachy na klobouk , Bonton Music 1994
Jenom kouř , Bonton Music 1995
Gejza , Bonton Music 1997
Bratři Tesaříci:Plavu si, ani nevím jak , Sony Music/Bonton 1999 ,
Souboj na kuchyňský nože , Česká hudba 2001

kompilace / živé nahr.:

Copánky/Big Hits ( Kratochvílová, Jana ) , Supraphon 1992 ,
Best of Yo Yo Band , Monitor 1994

samplery apod.:

Rockový maraton , Panton 1985
Hanspaul City , SV Records 1991 ,
13 Fláků od Kaťáků , Monitor 1993

SP / EP:

Horký vzduch a písek / Tic-Tac Hugo ( Combo FH ) , Panton 1980
Publikum tvé jsem já / No a co? ( Kratochvílová, Jana ) , Supraphon 1980 ,
Promítám / Na buben dát vlastní kůži ( Janů, Petra ) , Supraphon 1984 ,
Diskotéka č.75 ( BW Plus ) , Supraphon 1985
Náhle blázen / Derby ( Janů, Petra ) , Supraphon 1985
To teda ne / Zády k sobě , Panton 1986 ,

spoluúčasti:

Jana Kratochvílová ( Kratochvílová, Jana ) , Supraphon 1980 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 17.04.2017 www.Czechmusic.net