Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Stivín, Jiří
aktivní od roku 1960

flétnista, příležitostně i hráč na všechny další možné i nemožné nástroje, skladatel a organizátor, od 60.let vůdčí osobnost našeho jazzu, rocku a hudebního dění vůbec. V letech 1961-62 člen průkopnické bigbítové kapely Sputnici, prochází obdobím jazzrocku (Jazz Q s Martinem Kratochvílem), komorního jazzu (SHQ Karla Velebného), nahrává vážnou hudbu (Vivaldi aj.), na svých pozdějších sólových deskách spojuje všechny vlivy do svébytných útvarů mimo hranice žánrů. Např. album Zrcadlení je výletem do minimal music s naší v té době nejlepší jazzovou zpěvačkou Mirkou Křivánkovou. [Zdroje: oficiální stránky; R&P 2/2002, str.47; kniha Ivan Poledňák: Mně všechno dvakrát, Panton 1989]

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

5 ran do čepice , Supraphon 1972 ,
Our System Tandem , RCA 1974
System Tandem , JAPO 1975
Zvěrokruh , Supraphon 1977 ,
Výlety , Supraphon 1981 ,
Zrcadlení , Supraphon 1984 ,
Status Quo Vadis , Supraphon 1987 ,
Reunion , Supraphon 1989
Two Generations In Jazz , P&J Music 1992
Alchymia Musicae , Arta 1995
Bordertalk , Konnex 1995
Live v Aghartě , Arta 1997
Just the Two Of Us , Konnex 2001
Jazz na hradě , Multisonic 2005
Bye Bye Holland , Arta 2006

kompilace / živé nahr.:

Quodlibet , Supraphon 2017

samplery apod.:

Best Of AghaRTA : Vol. 1 , Arta Records 1993
The Best Of AghaRTA : Vol. 2 , Arta Records 1995

spoluúčasti:

Homolová & Stivín ( Homolová, Zuzana ) , Opus 1991

Ukázka:


Odkazy:


obal knihy o J. Stivínovi
  obal knihy o J. Stivínovi


Poslední aktualizace 16.12.2017 www.Czechmusic.net