Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Fermáta
aktivní od roku 1973
  fermata.jpg

původně jazzrocková skupina slovenského multiinstrumentalisty Fero Grigláka, s pozdějšími výlety do folklóru, vážné hudby, a melodického rocku. [foto: Vladimir Yurkovic]


Obsazení:

Peter Szapu  (1973-1975) , bicí, perkuse
Anton Jaro  (1973-1977) , baskytara, perkuse
Tomáš Berka  (1973-1984) , klávesové nástr, perkuse, doprovodný zpěv
František Griglák  (od r.1973) , kytary, klávesové nástr, doprovodný zpěv, zpěv, aranžmá, produkce
Cyril Zeleňák  (1976-1977) , bicí, perkuse
Milan Tedla  (1976-1977) , housle, grumle
Peter Oláh  (1977-1977) , doprovodný zpěv
Ladislav Lučenič  (1977-1978) , baskytara
Dezider Piťo  (1977-1978) , violoncello
Karol Oláh  (1977-1981) , bicí, perkuse
Fedor Frešo  (od r.1979) , baskytara, doprovodný zpěv, mandolína
Jozef Krajčovič  (1980-1981) , saxofony
Jozef Hanák  (1980-1981) , foukací harmonika
Dalibor Jenis  (1981-1984) , baskytara
Juraj Bartovič  (1982-1984) , zpěv, klávesové nástr
Martin Hanzel  (1991-1994) , klávesové nástr
Márius Bartoň  (1991-1994) , baskytara
Jindřich Plánka "Gino"  (1991-1994) , bicí, perkuse
Martin Valihora  (od r.1999) , bicí
Peter Preložník  (od r.1999) , klávesové nástr
Igor Skovay  (od r.2005) , bicí

Diskografie:

Fermáta , Opus 1975 ,
Pieseň z hôľ , Opus 1977
Huascaran , Opus 1978 ,
Biela planéta , Opus 1980
Dunajská legenda , Opus 1980 ,
Generation , Opus 1981
Ad Libitum , Opus 1984
Simile , UMSK/GZ 1991
Real TIme , ENA Records 1994
X , BMG Ariola 1999
Next , 2005

kompilace / živé nahr.:

Live v Klube za zrkadlom DVD , Etna Production 2007

SP / EP:

Na poschodí túžby / Socha ( Skupina Ľuba Beláka ) , Opus 1979

Ukázka:



Poslední aktualizace 09.05.2019 www.Czechmusic.net