Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Fleret
aktivní od roku 1984
  http://www.czechmusic.net/foto/aktuality/27/P1000625M.JPG
  Koncert v Líbeznicích 2018

folkrocková kapela z Vizovic, málo doceněný klenot stavějící na melodice moravské lidové písně. Před nástupem Čechomoru byli vedle AG Fleku nejlepší kapelou v tomot žánru. V začátcích spolupráce s Vlastou Redlem, důležitá pro obě strany.


Obsazení:

Pavel Husár "Kačes"  (1984-1995) , zpěv, baskytara, tamburína
Vladimír Mokráš "Děděk"  (1984-2003) , baskytara, zpěv
Zdeněk Hrachový "Hrach"  (od r.1984) , zpěv, kytary, mandolína, fujara, kytara 12str.
Vlasta Redl  (1985-1989) , produkce
Luboš Kovář  (1989-1990) , flétna, doprovodný zpěv
Pavel Barnáš  (1989-1990) , violoncello
Zdeněk Jurásek  (1989-1991) , kytary, doprovodný zpěv, foukací harmonika, flétna, zpěv
Petr Chrastina  (1991-1993) , kytary, zpěv
Stanislav Bartošík  (od r.1991) , housle, zpěv, foukací harmonika, dudy, mandolína, kontrabas
Jiří Hlavnička "Heglas"  (1992-2010) , bicí, zpěv, perkuse, trubky
Jarmila Šuláková  (1995-2011) , zpěv
Květoslav Balšán "Bonzo"  (1998-2003) , bicí, zpěv
Vladan Heča  (1999-2004) , kytary, flétna, klarinet, zpěv, mandolína
Tomáš Vunderle "Koudy"  (2004-2010) , zpěv, baskytara, kytary, klávesové nástr, kontrabas
Vítězslav Rokyta  (od r.2004) , kytary, akordeon, zpěv, foukací harmonika
David Filák  (2010-2016) , bicí, zpěv
Marek Abrahám "Maroš"  (2010-2016) , baskytara, zpěv
Radek Postava  (od r.2016)
Rostislav Koplík "Rocky"  (od r.2016)
Milan Straka, flétna, klarinet, saxofony, foukací harmonika, píšťaly

Diskografie:

Tož vitajte, ogaři , Fleret Publikum 1991 ,
Secondhand za hubičku , Monitor 1993 ,
Zafúkané , Tonus 1994
Fleret & Jarmila Šuláková , W music 1995 ,
Z hůry dané , W music 1997
Tož tadyk ju máte , W music 1999
Tož ščasné a veselé , multiSONic 2000
Trnkostroj , BMG 2003
Pumkanonem , BMG 2004
Zapřahajte žebřiňák , W music 2006
Live koncert DVD , Multisonic 2007
Až zavřu dvéři , W music 2009
O krásách Valašska , Fleret Music Production 2011
Hopa Bejbe , 2015
Všecko bude , Fleret Music Production 2017

samplery apod.:

Porta 86 , Supraphon 1986
Porta 87 , Supraphon 1987

SP / EP:

Cesty 17 , Panton 1989 ,
Na trhu / ... , Panton 1990

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 05.08.2018 www.Czechmusic.net