Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Jablkoň
aktivní od roku 1979

původně svérázné hudební trio (postupem času přibírající další členy), zařaditelné někam mezi folk, jazz, world music a vážnou hudbu, nebo spíše nikam.


Obsazení:

Michal Němec  (od r.1979) , kytary, zpěv, perkuse, vedoucí, kontrabas
Ingo Bellmann  (od r.1979) , kytary, zpěv
Ivan Podobský  (od r.1979) , bicí, perkuse, zpěv
Martin Carvan  (od r.1989) , kytary, kontrabas, zpěv, baskytara
Ďusi Burmeč  (1994-1999) , kytary, zpěv
Johnny Jůdl  (od r.1999)

Diskografie:

Devátá vlna , Panton 1988 ,
Jablkoň&Svěcený , B+N 1991 ,
Baba Aga , B+N 1993 ,
Machalaj , Baba N. 1995
Symphonický Jablkoň , FISYO 1995
Písničky , Bonton 1997
Bláznivá , Indies Records 2000
Mumlava , Subition+Twiga Event 2001
Cestující v noci , Indies Records 2003
Hovada Boží (Animantes Dei) , Indies Records 2004
Best Of - Malá Lesní , Indies MG 2007
Půlpes , Indies MG 2009
Království , 2011
Sentimentální Němec , Indies MG 2013
Vykolejená , Galén 2016

kompilace / živé nahr.:

Oslava , Indies Records 2006
Malá lesní Jablkoň , Indies Records 2007

samplery apod.:

Czech! Till Now , Cafe Europe 1984

SP / EP:

Baba Aga / ... , Panton 1986 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 17.06.2017 www.Czechmusic.net