Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Žbirka, Miroslav
aktivní od roku 1977
  zbirka.jpg
  obal alba Like A Hero

Jeden z nejznámějších slovenských zpěváků populární hudby, skladatel a producent. Zakládající člen skupin Modus a Limit. Pochází ze smíšeného manželství (otec Slovák, matka Angličanka). Skládá melodické poprockové písně, otevřeně se hlásí k odkazu skupiny Beatles. Po rozdělení Československa se usadil v Praze. Některé z eho hitů téměř zlidověly v Čechách i na Slovensku (Atlantída, Biely kvet, Balada o poľných vtákoch,...)

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Doktor Sen , Opus 1980
Miro , RCA Victor 1982
Sezónne lásky , Opus 1982
Roky a dni , Opus 1983
Dear Boy , Opus 1984
Nemoderný chalan , Opus 1984
Chlapec z ulice , Opus 1986
Zlomky poznania , Opus 1988
K.O. , Opus 1990
Songs For Children , Popron Music 1993
Samozrejmý svet , Popron Music 1994
Meky , Polygram 1997
Songs For Boys & Girls , Bonton Music 1999
Modrý album , Universal 2001
Dúhy , Universal Music 2005
Empatia , Universal Music 2009

kompilace / živé nahr.:

Retrohity , Opus 1989
22 dní - The Best of... , Popron Music 1995
The Best of 2 , Bonton Music 1999
The Best Of 93-03 , Universal Music 2003
Live , Universal Music 2004
22x2 The Best Of , Universal Music 2007
Like A Hero (The Best Of Miro) , Universal Music 2008
Symphonic Album , Universal Music 2011
Complete Box , Universal Music 2012

samplery apod.:

Neberte nám princeznú , BMG Ariola 2001

SP / EP:

spoluúčasti:

Pop scop ( Burčiak ) , Opus 1981

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 17.06.2017 www.Czechmusic.net