Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Chinaski
aktivní od roku 1987

Původně punková kapela z Jičína, začínající pod názvem Starý Hrady, r. 1994 mění jméno na Chinaski podle literární postavy amerického spisovatele Charlese Bukowskiho. Postupně totální proměna repertoáru na umírněný střední rockový proud, se kterým od druhé poloviny 90. let bourají české hitparády. Jsou také nejhranější skupinou v rádiích. [Zdroj: Rolling Stone 1/2001, str. 34; oficiální webové stránky]


Obsazení:

Pavel Grohman  (1987-2008) , bicí
Michal Malátný-Novotný  (od r.1987) , zpěv, kytary
Jiří Seydler  (1989-1992) , baskytara
Petr Rajchert  (1989-2000) , zpěv, saxofony
Luděk Adámek  (1994-1996)
Robert Jína  (1995-1996) , kytary
František Táborský  (od r.1996) , zpěv, kytary, klávesové nástr, xylofon, doprovodný zpěv
Adam Stivín  (od r.1997) , baskytara
Marcela Chmelířová  (2000-2002) , baskytara, zpěv
Štěpán Škoch  (od r.2000) , flétna, saxofony, zpěv
Petr Kužvart "Maxmilián Dráp"  (od r.2000) , trubky, zpěv, perkuse
Ondřej Škoch  (od r.2002) , kytary, baskytara, zpěv, klavír
Otakar Petřina "Marpo"  (od r.2009)
Jan Steinsdörfer  (od r.2018)

Diskografie:

Chinaski , MARS Promotion 1995
Dlouhej kouř , B&M Music 1997
1. signální , B&M Music 1999
Nanana a jiné popěvky , B&M Music 2000
Original , B&M Music 2002
Autopohádky , 2004
Music Bar , B&M Music 2005
Movie Bar , 2006
07 , Universal 2007
Když Chinaski tak naživo , Universal 2008
Není na co čekat , Universal 2010

kompilace / živé nahr.:

Premium 1993-2003 , B&M Music 2003

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 24.06.2019 www.Czechmusic.net