Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Jankeje, Jan
aktivní od roku 1969

slovenský jazzový basista žijící v Německu. Společně se svou ženou provozuje hudební vydavatelství Jazzpoint, které vydalo kromě jiného řadu titulů jazzového velikána Jaco Pastoria. Jankeje vystupuje s vlastním jazzovým triem, je rovněž vyhledávaným hostem a přítelem předních jazzových muzikantů (vedle zmíněného Pastoria např. i Petra Lipy).

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Kurhadanadur , Jazzpoint 1979
Sokol , Jazzpoint 1979
Live in Krokodil , Jazzpoint 1980
Live at Club Metropol Ludwigsburg , Ariola/Island/Antilles 1982
Tum Trotz , Jazzpoint 1983
Padarliadadi , Hrdlicka 1992
Jan Jankeje Trio , Jazzpoint 1994
Party & Swingband , Jazzpoint 2003
Fujarka moja mila , Jazzpoint 2005

kompilace / živé nahr.:

A portrait of Jan Jankeje , Jazzpoint 1998

Odkazy:



Poslední aktualizace 01.01.2012 www.Czechmusic.net