Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Matuška, Waldemar
aktivní v letech: 1954 - 2009
  matuska-hegerova.jpg
  Foto: Waldemar Matuška s Hanou Hegerovou ve filmu Kdyby tisíc klarinetů, 1965

populární zpěvák, jediný kdo dokázal v 60. a 70. letech ohrozit výsadní postavení Karla Gotta v anketě Zlatý slavík. Vyučený sklář, začátky pěvecké kariéry kolem r. 1950. V 60. letech spolupráce s J. Suchým, J. Šlitrem, I.Vyskočilem, M. Horníčkem (kavárna Vltava, Semafor), pozděli E. Pilarová, K.Štědrý, M.Kubišová, V.Neckář (div.Rokoko). V 70.letech vystupuje společně s Olgou Blechovou (která se stala i životní partnerkou) a skupinou KTO. V r. 1986 společně s Blechovou odchází do USA. Po roce 1989 se pravidelně vrací do Čech a sporadicky vystupuje se starým repertoárem až do své smrti v roce 2009.<br /> [zdroj: Josef Kotek: Dějiny české populární hudby a zpěvu 1918-1968, Academia 1998]

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Zpívá Waldemar Matuška , Supraphon 1965
Waldemar Matuška , Supraphon 1968
Jo ho ho , Supraphon 1971
Waldemar , Supraphon 1972
Láska nebeská , Supraphon 1974
Kluci do nepohody , Supraphon 1976
Co děláš to dělej rád , Supraphon 1977
Suvenýr , Supraphon 1984
Waldemar , Supraphon 1984
The Country Door Is Always Open , Supraphon/Artia 1986
Waldemar a Olga: Niagara , Fever Music 1999

kompilace / živé nahr.:

Mám malý stan EP , Supraphon 1962
Nebeskej kovboj , Supraphon 2012

samplery apod.:

Oliver Twist / ... , Supraphon 1963
Zlatý slavík 1969 ( Vox ) , Supraphon 1970
Noc na Karlštejně , Supraphon 1975
Starci a klarinety , BMG 1996

SP / EP:

Zpívající kytara / Rudý páv ( Skupina Miroslava Kefurta ) , Supraphon 1963
Co z toho mám / Espado ( Gott, Karel ) , Supraphon 1964
Pár havraních copánků / Pražský déšť ( Gott, Karel ) , Supraphon 1964 ,
Víc nechtěl by snad ani D'Artagnan / Pátá ( Kubišová, Marta ) , Supraphon 1965
Javory / Čtyři koňský kopyta ( Přenosilová, Yvonne ) , Supraphon 1966
San Francisco / Mám strach , Supraphon 1966
Nech tu lásku spát ( Kubišová, Marta ) , Supraphon 1967
Don, diri don / Rekviem , Supraphon 1968
Zlý trápení / Krysař , Supraphon 1969
Co je žito / In vino veritas , Supraphon 1970 ,
Pražská romance , Supraphon 1970
Lásko má, já stůňu / Do věží ( Vondráčková, Helena ) , Supraphon 1975

spoluúčasti:

Zuzana je sama doma / Písničky ze Semaforu 5 ( Suchý, Jiří ) , Bonton Music 1997
Šest žen - Písničky ze semaforu 7 ( Suchý, Jiří ) , Sony Music/Bonton 2001

Ukázka:



Poslední aktualizace 18.02.2018 www.Czechmusic.net