Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Máma Bubo
aktivní od roku 1983
  mamabubo.jpg

legendární pražská alternativní skupina, působící mimo oficiální kulturní instituce už od počátku 80.let. Personálně zpřízněná s Babaletem, prošla dlouhým vývojem od kombinace nové vlny, art/space rocku po minimalismus a novoromantickou hudbu, vždy na úrovni o třídu výš než médii propagovaná česká produkce. Mj. vizionářské využití elektronických zvuků v některých skladbách, mnoho let před módní vlnou stylu drum & bass.


Obsazení:

Zdeněk Duroň  (1983-1985) , bicí, doprovodný zpěv
Vlastislav Matoušek  (1983-1985) , baskytara, zpěv, syntezátory, perkuse
Jiří Charypar  (od r.1983) , kytary, doprovodný zpěv, perkuse
Karel Babuljak  (od r.1983) , klávesové nástr, doprovodný zpěv, zpěv, perkuse
Sabri Hilli  (1985-1985) , bicí
Jan Máša  (1985-1985) , trubky, doprovodný zpěv
Michal Braxatoris  (1987-1989) , zpěv
Přemysl Urban, klávesové nástr, rytmické nástr.-ost.

Diskografie:

Volume One , Bubosound 1983
Na Máchově jezeře , Bubosound 1984
Divný věci , Bubosound 1985
Planeta Haj , Bubosound 1985
Vakuum , Bubosound 2004
Planeta Haj Live , Bubosound 2006

kompilace / živé nahr.:

Baňatost , Primus 1991

samplery apod.:

Czech! Till Now , Cafe Europe 1984

SP / EP:


Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 24.09.2017 www.Czechmusic.net