Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Mišík, Vladimír
aktivní od roku 1965

Legenda českého rocku; zpěvák, kytarista, skladatel i textař, od poloviny 60. let nechyběl u ničeho důležitého co se v našem rocku událo. Zpíval v nejvýznamnějších kapelách počátků českého rocku (Blue Effect, Matadors, Flamengo). S vlastní skupinou ETC... pak proslavil svým zhudebněním poezii Josefa Kainara a později i dalších českých básníků (Václav Hrabě, Jiří Dědeček) víc než všechny učebnice literatury.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Vladimír Mišík / Etc… , Supraphon 1976 ,
Etc...2 , Supraphon 1980 ,
Etc...3 , Supraphon 1987 ,
Etc...4 , Supraphon 1987 ,
20 deka duše , Supraphon 1990 ,
Nechte zpívat Mišíka , Punc 1991 ,
Jen se směj , Bonton Music 1993
Live...Unplugged , Bonton Music 1994
Město z peřin , Bonton 1996 ,
Nůž na hrdle , Bonton 1999
Umlkly stroje , Sony Music 2004 ,
Archa + hosté , Sony BMG 2008
Ztracený podzim , 100PROmotion 2010 ,
S nebem to mám dobrý , Indies Happy Trails 2017

kompilace / živé nahr.:

Požár na obloze , Supraphon 1988
Špejchar 1969-1991 , Supraphon 1993
Déja Vu , Supraphon 2009

samplery apod.:

Posloucháte Větrník 3 , Supraphon 1987

SP / EP:

Jiří Jelínek in memoriam ( Jelínek, Jiří ) , Panton 1987 ,
Možná / Doteky , Supraphon 1987 ,
Co ti dám?/Tvé oči , Supraphon 1989 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 16.09.2018 www.Czechmusic.net