Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

DG 307
aktivní od roku 1973
  dg307.jpg

zakladatelé českého undergroundu (ruku v ruce se spřízněnou kapelou Plastic People Of The Universe). Založena r. 1973 Pavlem Zajíčkem a Mejlou Hlavsou. Název je označením lékařské diagnózy psychické poruchy, díky které se dařilo mladým za komunizmu vyhnout povinné vojenské službě. Kapela byla od počátku nemilosrdně pronásledována, přesto se její tajné koncerty staly kultovní záležitostí. V roce 1976 byl Zajíček odsouzen na rok do vězení a v roce 1980 emigruje. Kapela se díky tomu odmlčí až do pádu komunismu. Na konci 90. let poměrně zdařilý comeback s novým repertoárem, který zní undergroundově, a přece moderněji než původní skupina, ze které zbyl pouze leader Pavel Zajíček.


Obsazení:

Ivo Pospíšil  (1973-1980) , kytary
Jiří Kabeš  (1973-1980) , housle
Vratislav Brabenec  (1973-1980) , saxofony
Pavel Zajíček  (od r.1973) , vedoucí, klávesové nástr, zpěv, kytary, hlas, citera, noises
Jan Hedl "Sahara"  (1975-1975)
Milan Hlavsa "Mejla"  (1976-1994) , klávesové nástr, baskytara, kytary, zpěv
Michaela Němcová-Pohanková  (1992-1992) , zpěv
Ivan Procházka  (1992-1992) , kytary
Ivana Vaňková  (1996-1996) , bicí
René Starhon  (1996-1996) , bicí
Otakar Michl "Alfréd"  (1996-1998) , kytary
Eva Turnová  (1996-1999) , baskytara, zpěv
Pavel Cigánek  (1996-1999) , housle, kytary, doprovodný zpěv
Tomáš Schilla  (1996-1999) , violoncello, hlas
Antonín Korb  (1998-1998) , bicí
Tobiáš Jirous  (1999-1999) , bicí
Josef Rössler "Bobeš"  (1999-1999) , klávesové nástr, klarinet
David Macháček  (1999-1999) , kytary
Dalibor Pyš  (od r.2004) , housle
Oto Sukovský  (od r.2004) , baskytara
Přemysl Drozd  (od r.2004) , bicí
Tomáš Vtípil  (od r.2006) , housle, samply, baskytara, programování
Jan Pokorný, kytary
Ivan Bierhanzl, kontrabas
Michal Koval, baskytara

Diskografie:

Gift to the shadows , Šafrán 1982
DG 307 (1973-75) , Globus 1990
Uměle ochuceno , Újezd 1992
Kniha psaná chaosem , Globus 1996 ,
Siluety , Indies 1998
Koncert , Indies 1999
Historie hysterie , Guerilla Records 2002
Šepoty a výkřiky , Guerilla Records 2002
Nosferatu , Guerilla Records 2004
DG 307 Live , Guerilla Records 2005
Kakofonie cesty , Guerilla Records 2007 ,
Magický město vyhořelo , Guerilla Records 2008
Životy? Nebo bludné kruhy? , Guerilla Records 2013

samplery apod.:


Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 20.08.2017 www.Czechmusic.net