Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Radůza
aktivní od roku 1993
  raduza.jpg

alternativní písničkářka inspirovaná hospodskými odrhovačkami, folkem a šansonem. Roku 1993 objevená na ulici Zuzanou Navarovou, která později produkuje její alba (2. a 3.), na kterých rovněž spolupracuje autorsky i interpretačně. Již v roce 1993 účinkuje v Lucerně jako předskokanka na koncertu zpěvačky Suzanne Vega, v roce 1999 pak hrála jako předskokanka Mikea Oldfielda. Na české scéně spolupracuje s řadou významných osobností (po Nerezu též Marsyas, Michal Pavlíček, Václav Koubek, Cymbelín, Jablkoň, Koa aj.). Na rozdíl od tolik obdivované šansonově-šramlové tvorby s doprovodem akordeonu, zachycené na pozdějších albech, zůstává rané folkově-bluesové období (viz album 1. s doprovodem kytary a houslí) nedoceněné.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Blues? , Black Point 1994 ,
Andělové z nebe , Indies MG 2001 ,
Při mně stůj , Indies MG 2003
V hoře , Indies MG 2005
Půjdu, kam chci (DVD) , Indies MG 2007
V salonu barokních dam , Indies MG 2007
Vše je jedním , Indies MG 2007
O Mourince a Lojzíkovi , Indies MG 2008
Miluju vás , Radůza Records / Indies MG 2010
Ocelový město , Radůza records 2012 ,
Gaia , 2014
Marathon, příběh běžce , Radůza Records 2015
Tenkrát v ráji , Radůza Records/Supraphon 2016
Studna v poušti , Radůza 2017

samplery apod.:


Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 08.04.2018 www.Czechmusic.net