Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Tichá dohoda
aktivní od roku 1986

Oblíbená pražská nezávislá kytarová skupina, založená Danem Šustrem roku 1986; v roce 1988 přerušila činnost. Roku 1989 pak obnovuje činnost poté, co jako zpěvačka nastupuje Šustrova čerstvá manželka Blanka Šrůmová. Po rozvodu v roce 1999 se Blanka Šrůmová pokouší prorazit sólově, ale bez velkých úspěchů. Dan Šustr založil skupinu 2Wings, která je v podstatě pokračováním Tiché dohody pod jiným názvem bez Blanky Šrůmové. Na konci roku 2011 se skupina po dlouhé době schází ke koncertu na oslavu 25. výročí vzniku a na rok 2012 ohlašuje další aktivity.


Obsazení:

Jiří Šimeček  (1986-1986)
Zdeněk Macek "Marek"  (1986-1988)
Daniel Šustr  (od r.1986) , kytary, mandolína, doprovodný zpěv, foukací harmonika, zpěv, klávesové nástr, samply, programování, tamburína
Pavel Špaček  (1987-1988)
Jan Hájek  (1987-1988)
Ladislav Sosna  (1989-1989)
Petr Franc  (1989-1989)
Miroslav Fözö  (1989-1989)
Pavel Attel  (1989-1989) , bicí
Pavel Krtouš "Krtek"  (1989-1994) , baskytara, kytary, zpěv
Blanka Šrůmová  (1989-1999, 2011-2013) , zpěv, klávesové nástr, klavír, kytary, tamburína
David Uher "Dáda"  (1991-1993) , bicí, perkuse
Jaroslav Kvasnička  (1993-1994) , bicí, perkuse
Marek Kopecký  (1995-1996)
Aleš Zenkl  (1995-1998)
Václav Šváb "Wendy"  (1996-2012)
Michal Šerák "Sherry"  (od r.1999) , baskytara
Zuzana Vintrová  (od r.2015) , zpěv, kytary, tamburína

Diskografie:

Chci přežít , Arta Records 1990
Underpop , Bonton 1992
Unpluggag , Monitor 1993
Tichá dohoda , Monitor/EMI 1994
La Décadance , Monitor/EMI 1995
Válcovna vkusu s.r.o. , Sony Music/Bonton 1998

kompilace / živé nahr.:

Největší hity , Sony Music/Bonton 1999

samplery apod.:

SP / EP:

Nač tě mám / Hombre , Supraphon 1989
Má duše se vznáší , Bonton 1992
Droga v kůži , Monitor 1994
Kde spí andělé / Heroin , Monitor/EMI 1995
Achtung 30! , 2016

spoluúčasti:

Phil Shoenfelt with Tichá dohoda: Live In Prague ( Phil Shoenfelt & Southern Cross ) , Bonton 1995

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 07.10.2017 www.Czechmusic.net