Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Hradišťan
aktivní od roku 1950

původně lidová cimbálová muzika z Uherského Hradiště; po příchodu primáše Jiřího Pavlici postupně překračuje hranice žánru, natáčí desky s muzikanty z oblasti jazzu, rocku a folku a vlastní tvorba je na pomezí lidové hudby, folku a vážné hudby.


Obsazení:

Otakar Horký  (1950-1975) , klarinet
Jaroslav Václav Staněk  (1950-1978) , housle, zpěv, aranžmá
Jaroslav Čech  (1953-1975) , aranžmá, cimbál
Jiří Pavlica  (od r.1978) , housle, zpěv, bicí, perkuse, vedoucí
Josef Fojta  (2004-2004) , varhany, bicí, perkuse, klávesové nástr
Michal Krystýnek  (od r.2004) , housle, zpěv, perkuse
Roman Gill  (od r.2007) , viola, zpěv
Lubomír Svatoš, housle, zpěv, doprovodný zpěv
Jan Nykl, housle
Petr Hrobař, viola, zpěv
Evžen Uher, klarinet
Milan Malina, cimbál, doprovodný zpěv, zpěv
Oldřich Kučera, kontrabas
Stanislav Gabriel, zpěv, housle
David Burda, klarinet, flétna, zpěv, perkuse, cimbál
Miroslav Juračka, viola, doprovodný zpěv
Aleš Kropáč, viola, doprovodný zpěv, zpěv
Dalibor Lesa, kontrabas, zpěv
Alice Holubová "Pokorná", zpěv
František Petržel, klarinet, flétna
Svatopluk Bimka, klarinet
Jan Vančura, kontrabas, zpěv
Ivo Kunc, violoncello

Diskografie:

Byla vojna u Slavkova , Panton 1982 ,
Od večera do rána , Panton 1984
Zbojné písně moravské , Supraphon 1986
Hradišťu, Hradišťu , Panton 1989
Karel Sháněl a přátelé , Venkow 1994 ,
Ozvěny duše , Lotos 1994 ,
Vánoční koncert , Monitor/EMI 1998
O slunovratu , Indies Records 1999 ,
O slunovratu DVD , Indies Records 2004
Hrajeme si u maminky , Indies Records 2005
Hradišťan Live , Indies Records 2006
Studánko rubínko , Indies Scope 2009
Vteřiny křehké , Indies Scope 2014 ,

kompilace / živé nahr.:

Pozdraveno budiž světlo ( Pavlica, Jiří ) , Indies Scope 2017

samplery apod.:

Možnosti Indies Records 2005 , Indies Records 2005 ,

spoluúčasti:

Svítání ( Pavlica, Jiří ) , Lotos 1997
Moravské koledy ( Bambini di Praga ) , Multisonic 1998
Jiří Pavlica&Dizu Plaatjies:Mys dobré naděje ( Pavlica, Jiří ) , Lotos 2001
Zpívání o lásca ( Bambini di Praga ) , Supraphon 2001
Jiří Pavlica - Chvění ( Pavlica, Jiří ) , Indies 2007 ,
Z hvězdy vyšlo slunce ( Pavlica, Jiří ) , JM Agency 2009

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 06.01.2019 www.Czechmusic.net