Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Ulrychovi, Hana a Petr
aktivní od roku 1964
  ulrychovi.jpg
  obal alba Písně

sourozenci z Brna, původně spolutvůrci českého bigbítu 60. let se skupinami Vulkán a Atlantis (Hana mezitím stihla krátce ještě olomoucké Bluesmen), na prahu 70. let místy sklouzávali do průměrného popu, aby však brzy na to se skupinou Javory definovali moravskou podobu "World Music" dávno předtím, než tento pojem vznikl, spojením toho nejlepšího z moravských folklorních tradic, rockového drajvu a nevšedních interpretačních dispozic. V 90. letech se Petr Ulrych začíná intenzívněji věnovat skládání filmové (Díky za každé nové ráno) a muzikálové hudby (CD Radúz a Mahulena, Popron 1998 s herci Městského divadla v Brně).


Obsazení:

Hana Ulrychová  (od r.1964) , zpěv
Petr Ulrych  (od r.1964) , zpěv, kytary

Diskografie:

13 HP , Supraphon 1971
Hej, dámy, děti a páni , Panton 1972 ,
Nikola Šuhaj loupežník , Panton 1974 ,
Meč a přeslice , Panton 1975 ,
Ententýny , Panton 1979 ,
Zpívání , Panton 1982 ,
Bylinky , Panton 1985 ,
Příběh , Panton 1987 ,
Odyssea , Supraphon 1990 ,
Bílá místa , Venkow 1993 ,
O naději , Venkow 1997
Malé zrnko písku , Venkow 1999 ,
Koločava , Universal 2002
Šumaři , Venkow 2003
Stromy, voda, tráva , Universal 2005
Javory Beat , Indies Happy Trails 2009 ,
Bratr sestry , Indies Happy Trails 2012 ,

kompilace / živé nahr.:

Cestou k tichému hlasu , Supraphon 1991
To nejlepší s Javory , Venkow 1994
Best Of - ze starých LP , Venkow / Polygram 1998
Pokoj lidem dobré vůle , Venkow 1998 ,
Písně , Supraphon 2005 ,
(nejen) tichý hlas ( Ulrychová, Hana ) , Supraphon 2006 ,
Čtyřicet nej , Universal 2007
Advent , Indies Happy Trails 2011
Půlstoletí , Supraphon 2014
Společný koncert , Indies Scope 2022 ,

samplery apod.:

Gong 3 , Panton 1976
Hitšaráda TKM 3 , Supraphon 1981 ,

SP / EP:

Haló, děťátko! / Proč právě ona ( Sodoma, Viktor ) , Supraphon 1969
Javory / Stromy , Panton 1978
Kámen / Pro lásku , Panton 1982 ,

spoluúčasti:

Tichý hlas ( Ulrychová, Hana ) , Panton 1989 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 21.06.2022 www.Czechmusic.net