Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Elán
aktivní od roku 1968
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Skupina_El%C3%A1n_v_Pardubic%C3%ADch.jpg/640px-Skupina_El%C3%A1n_v_Pardubic%C3%ADch.jpg
  Elán na koncertě v Pardubicích 20.6.2009 (odkaz na Wikimedia Commons, autor Pernak1)

nejslavnější slovenská popová skupina všech dob. Na Slovensku má podobné postavení jako v Čechách Olympic.


Obsazení:

Juraj Farkaš  (1968-1985) , kytary, zpěv, doprovodný zpěv
Zdeno Baláž  (1968-1985) , bicí, perkuse, doprovodný zpěv, kytary, zpěv
Vašo Patejdl  (od r.1968) , zpěv, klávesové nástr, syntezátory, doprovodný zpěv
Jozef Ráž  (od r.1968) , zpěv, baskytara, kytary, perkuse
František Turák  (1975-1980, 1990-1991)
Ján Baláž  (od r.1980) , zpěv, kytary, doprovodný zpěv
Martin Karvaš  (1985-1989) , klávesové nástr, zpěv, bicí, perkuse
Gabriel Szabó  (1986-1989) , bicí
Viktor Hidvéghy  (1990-1991)
Július Petrus  (1990-1991)
František Oláh  (1990-1991)
Peter Farnbauer  (od r.1990) , kytary, klávesové nástr, doprovodný zpěv
Juraj Kuchárek  (1991-2001, 2004-2007) , bicí, perkuse
Ľubo Horňák  (od r.1991) , klávesové nástr, doprovodný zpěv
Ľubomír Stankovský  (2001-2001) , bicí
Marcel Buntaj  (2003-2003)
Henry Tóth  (2003-2013) , kytary, baskytara
Tony Benedek  (2004-2005)
Boris Brna  (od r.2008) , bicí
Petr Abrahám, smyčcové nástroje

Diskografie:

Ôsmy svetadiel , Opus 1981
Nie sme zlí , Opus 1982 ,
Elán 3 , Opus 1983
Hodina slovenčiny , Opus 1985
Detektívka , Opus 1986
Rabaka , Opus 1989
Hodina angličtiny , BMG Ariola 1995
Hodina pravdy , BMG Ariola 1997
Odpojený / Unpugged , BMG Ariola 1998
Elán 3000 , BMG 2002
Tretie oko , BMG 2003
Megakoncert , MC Production 2004
Unplugged Carnegie Hall, New York , MC Production 2007
Anjelska daň , MC Production 2010

kompilace / živé nahr.:

Waiting For Love , Opus 1982
Neviem byť sám , Opus 1987
Legenda 1 , Musica 1992
Legenda 2 , Musica 1992
Hodina nehy , BMG Ariola 1995
Legenda 3 , Musica 1997
Legenda 4 , Musica 1998
Jožo... , Musica 1999
Best Of / 40 hitov , Universal 2006

SP / EP:

To sa stáva / Ôsmy svetadiel ( Skupina Ľuba Beláka ) , 1980
Hurá na paprike / Hudobné sny ( Lojzo ) , Opus 1989

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 09.05.2014 www.Czechmusic.net