Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Třešňák, Vlasta
aktivní od roku 1966
  tresnak.jpg
  Jimramov 2007; foto Ben Skála, Wikimedia Commons

vynikající písničkář, spisovatel a výtvarník; člen exilového sdružení Šafrán. Obě desky 1. a 2. vyšly původně ve Švédsku, u nás bylo vydání jeho desek myslitelné teprve po roce 1989. LP (1) patří mezi nejcennější, co u nás kdy v tomto žánru vzniklo. LP (2) je v podobném duchu, obnovené vydání na CD doplňuje 5 skladeb natočených r. 1991 s cikánským muzikanstským duem Korman (sax,vln)-Gadžor (kontrabas). Album (3) je zajímavé spojením tradičního Třešňákova písničkářského projevu a barvitého jazzově laděného doprovodu rodinného tria Kormanových s bubeníkem Davidem Kollerem (viz Lucie), který též desku produkoval.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Zeměměřič , Šafrán 78 1979 ,
Koh-i-noor , Šafrán 78 1983 ,
Inventura , Areca Multimedia 2005
Skopolamin , Supraphon 2007 ,
Němý suflér , Galén 2010
Alter ego , Galén 2013 ,
Konvolut , Galén 2017 ,

samplery apod.:

Šafrán , Supraphon 1989 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 26.02.2017 www.Czechmusic.net