Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Načeva
aktivní od roku 1986

Zpěvačka a její stejnojmenná kapela. Monika Načeva byla jednou z nejslibnějších zpěvaček české alternativní scény 2.poloviny 90. let. Narozena v Bulharsku, od poloviny 80. let žije trvale v Čechách. Prochází několika proměnami od klasického rocku přes elektronickou taneční hudbu po experimenty mimo hranice stylů. Na albu (1) spolupracoval jako skladatel, kytarista i producent Michal Pavlíček a jako textař Jáchym Topol. Může se srovnávat s tím nejlepším, co v tomto žánru v 90. letech v Čechách vzniklo, a zcela neprávem zůstává ve stínu desek Mišíka, Bittové, Vltavy či Psích vojáků. [Zdroj: oficiální stránky, R&P 11/2001 str.79 (rozhovor s O.Bezrem)]


Obsazení:

František Svačina, klávesové nástr
Valér Smutko "Tentato", rytmické nástr.-ost.

Diskografie:

Možnosti tu sou ... , Bonton 1994 ,
Nebe je rudý , Bonton 1996 ,
Mimoid , Sony Music/Bonton 1998 ,
Fontanela , Sony Music/Bonton 2001 ,
Mami , Respekt 2007 ,
Prolínání , Načeva+P.Zajíček 2010
The Sick Rose , Christopher Robin 2010
Milostný slabiky , Načeva-Lavash 2013 ,
Na svahu , Warner Music 2016
Průvan v hlavě , Ajlavmjuzik 2017

SP / EP:

Tyhle dny , Načeva 2007

spoluúčasti:

Hořící sny ( Holý-Načeva-Noll-Schmidt ) , Monitor/EMI 1995 ,

Ukázka:



Poslední aktualizace 26.12.2020 www.Czechmusic.net