Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Tata Bojs
aktivní od roku 1988

nejoblíbenější skupina české alternativní rockové muziky konce 90.let. Skupinu založili v Praze Ivan Cais s Mardošou ještě jako žáci základní školy. Bubeník Ivan Cais je též známý jako excentrický výtvarník.[Zdroje: internet; R&P 4/2002, str. 41 a 76]


Obsazení:

Marek Padevět  (1988-1994) , kytary, zpěv
Milan Cais  (od r.1988) , bicí, zpěv, perkuse, klávesové nástr, produkce, xylofon, baskytara
Marek Huňát "Mardoša"  (od r.1988) , baskytara, syntezátory, sekvencéry, zpěv
Marek Doubrava  (1995-2000) , kytary, zpěv, klávesové nástr, klavír
Martin Mišík  (2000-2002)
Dušan Neuwerth  (od r.2000) , kytary, klávesové nástr, baskytara, perkuse
Vladimír Bár  (od r.2002) , kytary, ukulele
Jiří Hradil "Chorche"  (od r.2004) , klávesové nástr
Klára Nemravová "C-lara", zpěv

Diskografie:

Šagali šagáli , Black Point 1991
Ladovo album , Black Point 1995
Ukončete nás , Indies Records 1997
Nekonečná stanice , Indies Records 1998
Futuretro , Warner Music 2000
Termixes , Warner Music 2001
Biorytmy , Warner Music 2002
Nanoalbum , Warner Music 2004
Nanotour , Supraphon 2005
Kluci kde ste? , Supraphon 2007
Smetana , Black Point 2008
Ležatá osmička , Supraphon 2011
A/B , 2015
Jedna nula , Supraphon 2020 ,

kompilace / živé nahr.:

Šagalí léta 89-97 , Black Point 2003
Ležatá Letná , Supraphon 2012
Hity a city , Supraphon 2013
Live , Supraphon 2017

samplery apod.:

SP / EP:

Jaro/divnosti , Indies Records 1997

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 09.12.2020 www.Czechmusic.net