Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Collegium Musicum
aktivní v letech: 1969 - 1980
  collegmu.jpg

skupina slovenské rockové legendy Mariana Vargy; založená r. 1969 po Vargově rozchodu s další slovenskou legendou Pavlem Hammelem (spolu působili ve skupině Prúdy); staví na lidové melodice spojené s klávesovými experimenty á la Emerson, Lake & Palmer a Vargovým klasickým hudebním vzděláním. Hned počátek 70. let je pro skupinu nejúspěšnějším obdobím, později se několikrát rozpadá a znovu schází, naposledy r. 2009 v téměř původním obsazení.


Obsazení:

Dušan Hájek  (1969-1978) , bicí
Marian Varga  (od r.1969) , klávesové nástr, zpěv
Fedor Frešo  (od r.1969) , baskytara, mandolína, zpěv
Pavel Váně  (1970-1970) , kytary
Rastislav Vacho  (1970-1971) , kytary
František Griglák  (1971-1972, od r.2009) , kytary, mandolína, zpěv
Ivan Belák  (1975-1976) , baskytara
Jozef Farkaš  (1975-1976) , kytary
Karol Witz  (1978-1978) , kytary
Ľudovít Nosko  (1978-1979) , zpěv, kytary
Pavol Kozma  (1979-1980) , bicí, perkuse
Peter Peteraj  (1979-1982) , kytary
Anastasis Engonidis  (1981-1982) , baskytara
Cyril Zeleňák  (1981-1982) , bicí
Martin Valihora  (od r.2009) , bicí

Diskografie:

Collegium Musicum , Supraphon 1971 ,
Konvergencie , Opus 1971 ,
Collegium Musicum Live , Opus 1973 ,
Continuo , Opus 1978 ,
On a ona , Opus 1979
Divergencie , Opus 1981 ,
Collegium Musicum 97 , CD Tip 1997
Speak, Memory , Pavian Records 2010

kompilace / živé nahr.:

Hommage á Marian Varga ( Varga, Marian ) , Opus 2006

SP / EP:

Concerto in D , Opus 1972
If You Want To Fall , Opus 1972 ,
Taká, taká som / Stará doba ( Kolínska, Zora ) , Opus 1972
Piesočný dom / Cesta vody k řekám ( Rottrová, Marie ) , Opus 1973

Ukázka:



Poslední aktualizace 28.05.2017 www.Czechmusic.net