Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Hlas, Ivan
aktivní od roku 1968
  hlas.jpg

rockový písničkář, původem z Hanspaulky, prošel mnoha tamními formacemi (např. bluesová Žízeň, Navi Papaya s O.Hejmou) r.1983 založil vlastní skupinu Nahlas. Po roce 1989 poměrně často střídá doprovodné hudebníky i název kapely (Trio rychlého nasazení, Volné sdružení hudebníků, Ivan Hlas and His Boys, Růžový brejle, Ivan Hlas trio). Po celou svou kariéru osciluje mezi rockem, folkem, blues, šansonem a popem, ale nikdy nevybočuje za hranice dobrého vkusu.

osobní data včetně spoluúčastí na nahrávkách jiných skupin


Diskografie:

Ivan Hlas&Nahlas , Panton 1986 ,
Noční chodec , Panton 1988 ,
Cesta tam a zase zpátky , SV Records 1991 ,
L.P. '93 , Popron Music 1993 ,
Tanec při svíčkách , Bonton 1995 ,
Den šťastného koně , Bonton 1997 ,
1999 , Universal 1999 ,
Obrátíš mi naruby ráno , Sony Music 2002
Utek mi pes , Sony Music 2004
Láska jako oliva , Indies Happy Trails 2008 ,
Vítr ve vlasech , Warner Music CZ / Monitor 2014

samplery apod.:

Rockový maraton II , Panton 1986
Hanspaul City , SV Records 1991 ,
25 let v tom... ( Nejezchleba, Olin ) , Indies Happy Trails 2008

SP / EP:

Poslední víla / ... , Panton 1986 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 21.04.2019 www.Czechmusic.net