Czechmusic.net
... průvodce českou a slovenskou hudbou...

Dr. Max
aktivní v letech: 1979 - 1994

Původně hardrocková skupina z pražské Ořechovky, v počátcích vystupující pod názvem Batyskaf. V 80. letech vedle Pražského výběru a Abraxasu nejznámější představitelé české nové vlny. Roman Holý se později stal hlavní osobností českého funky (např. skupina J.A.R.). Dan Šustr založil skupinu Tichá dohoda. Skupina fakticky ukončila činnost v roce 1991, v roce 1993 ještě natáčí poslední album, poté následují již jen občasné koncertní návraty.


Obsazení:

Pavel Krahulík  (1979-1980)
Josef Vízek  (1979-1991) , baskytara
Pavel Holý  (1979-1994) , zpěv, vedoucí, klávesové nástr
Taras Prodanec  (1979-1994) , kytary
František Brotánek  (1980-1982)
Jane Jaros  (1982-1986) , bicí
Daniel Šustr  (1985-1986) , kytary
Roman Holý  (1985-1991) , klávesové nástr, doprovodný zpěv, kytary, zpěv
Jan Militký  (1987-1988) , kytary
Daniel Čámský  (1987-1988) , bicí
Michal Hejna "Michal"  (1989-1994) , bicí, perkuse
Petr Huml  (1989-1994) , kytary
Aram Delan  (1991-1994) , baskytara
Pavel Macar  (1993-1994) , klávesové nástr

Diskografie:

Vaše tělo (uletělo) , Panton 1986 ,
Plastické můry , Panton 1990 ,
Jen blbni , 1993
Hits 2000 , Popron 2000

samplery apod.:

Gong 11 , Panton 1984 ,
Posloucháte Větrník 1 , Supraphon 1985 ,
Rockový maraton , Panton 1985
Rockový maraton II , Panton 1986
The Best of Dr. Max , Panton 1992

SP / EP:

Salto mortale / Meziměsto , Panton 1985 ,

Ukázka:


Odkazy:



Poslední aktualizace 24.02.2014 www.Czechmusic.net